Michael Jacobs – De Waarheid Van Wie

Wat kan het leven toch aangenaam verrassend zijn. Een tijdje terug kwam ik via facebook in contact met een man genaamd Michael Jacobs. Hij reageerde vaak kritisch op eerdere interviews die ik plaatste in de diverse fora op facebook over nondualiteit, advaita en aanverwante benamingen. Ik begon een gezonde afkeer tegen hem te krijgen, omdat het leek alsof het hem alleen maar om het commentaar geven ging. Toch zei een zacht stemmetje in mij ‘ga eens in gesprek met deze man’.

Er gingen wat berichten over en weer aan vooraf, waarbij we er eerste instantie van afzagen om samen in gesprek te gaan. Toch kwam het er ineens van. Michael blijkt een uiterst vriendelijke, intelligente en welbespraakte man te zijn die kraakhelder weet te vertellen over hoe hij, die een tijdje terug gediagnosticeerd werd met ‘het syndroom van asperger’ (een vorm van autisme), in beelden denkt en de werkelijkheid ziet.

Benieuwd naar hoe de wijsheid van deze man bij jou binnenkomt. Ik denk erover Michael nogmaals thuis uit te nodigen voor een lezing & vraaggesprek, er is ruimte voor een mens of zes, zeven om hier ook bij te zijn. Stuur me een mail op patrick@kicken.com als je hier ook bij wil zijn, ook als je een andere vorm van feedback hebt, bijvoorbeeld een vraag.

Michael Jacobs op facebook

Dit gesprek in audio:

 

Advertenties

7 gedachtes over “Michael Jacobs – De Waarheid Van Wie

 1. Heldere dialoog tot aan Michael’s kijk op Jan van Delden. Vanaf dat moment past hij zijn eerste-hulp-bij-gedachten/gevoelens-methode niet meer toe en wordt “wie” opeens “waarom”.
  Daarnaast, Jan spreekt wel degelijk over “wie” met de verwijzing naar de eerste oorzaak. Idem mbt zogenaamde conflicten, in Jan’s beeldspraak: Ajax-Feijenoord.
  Michael’s kritiek in deze heeft waarschijnlijk te maken met een andere visie op niemand/niet-iemand.

  Enfin.

  Like

  • Het heeft grote voordelen om eerlijk, concreet en hardop te benoemen wie wij zijn. Alleen dan kunnen wij onze schrijnende armoede en onze oorlogen geheel tot oplossing brengen. Zonder wie we zijn gaat dat niet lukken. Wij zijn immers de ene en enige creatieve bron van alle tekortkomingen en tegenstellingen – denkbeeldig als ze zijn – die wij als onze wereld ervaren.

   Like

 2. Ik heb erg genoten van Michaels uiteenzetting. Al is het maar omdat ik het allemaal maar net kan begrijpen. (Tijdens het luisteren;) Is er niet zoiets als het Lagerhuis van non-dualiteit? Ik zou mijn t.v. ervoor afstoffen. Heerlijke denker in ieder geval.

  Liked by 1 persoon

 3. Wat Michael uitspreekt komt op mij over als gefilosofeer over en getheoretiseer vanuit ideeรซn en denken. Vanuit intellect. Ik mis het directe spreken vanuit de kern van wie we zijn: liefde en helderheid. En daarin duidelijk zijn.

  Like

  • Bedankt voor je reactie. Iedere mens is รฉรฉn geheel. Als je dus soms in je beleving duidelijke uitingen van liefde en helderheid mist, dan kun je die gewoon toevoegen. Dan ontbreken ze niet meer. Bijvoorbeeld door even hardop te verklaren ‘Onmin en liefde staan niet los van elkaar’ of ‘Verward staat niet los van helder’. Dan heb de waarheid gesproken en hersteld van wie je bent. ๐Ÿ™‚

   Like

 4. We zitten in de intrinsiek dualistische materie en zijn er qua bewustzijn de gevangene van. Daardoor zijn we qua bewustzijn afgescheiden van de geest, de eenheid. Dat is de onheelheid van de mens en de reden van zijn niet aflatende zoektocht naar heelheid, naar volmaaktheid, naar verlichting, naar Zijn. Ontkennen van de dualiteit is dus ontkennen van de werkelijkheid, van onze onheelheid en daarmee van de mogelijkheid heelheid, het Zijn, te realiseren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s