Cash the check!

Een hele enthousiaste advaitaleraar uit Amerika geeft je één dringend advies: je hebt met nondualiteit hét winnende lot uit de loterij in handen, maar je moet het lot wel inwisselen!

Meer van deze vrolijke verschijning op zijn website, itunes en youtube.

Ook zijn er via bol.com twee (engelstalige) boeken te koop van Fred Davis:
The Book of Unveiling (from awakening to abidance)
The Book of Undoing (direct pointing to nondual awareness)

Advertentie

2 gedachtes over “Cash the check!

  1. Fred heeft een aantal e-boeken, die je met de Engelse versie van Amazon Kindle voor een klein bedrag kan koppelen aan de op Audible staande ingesproken versies. Dat is vooral handig bij de meditaties en de Awakening sessies die woordelijk zijn uitgeschreven. Ook is handig dat er wordt bijgehouden wat je als laatste pagina gelezen/gehoord hebt en dat geldt dan voor alle apparaten waar je Kindle en Audible op hebt geïnstalleerd. Dan kan je gelijk door met waar je gebleven bent, ongeacht of je achter de desktop of tablet zit.

    Fred zegt dat hij de enige is die deze benadering heeft ontdekt. Maar dat is onzin. Ik deed dit soort 1 op 1 sessies al in bescheiden mate vanaf 1995 of zo. Bij mij was het een onverwacht uitvloeisel van het werken met chakra’s. Maar wat waar is, dat destijds er vrijwel niets over te vinden was. Ik had ook het idee dat ik iets buitengewoons in handen had. Pas na mijn bezoek aan een serie satsangs realiseerde ik wat er bij mijn sessies feitelijk gebeurde. Maar vrijwel geen hond was er in geïnteresseerd. Je anoniem in een een satsang verstoppen was de gebruikelijke gang van de meeste zoekers.

    Fred zegt dat hij tegenwoordig vrijwel alleen nog maar Post Awakening sessies geeft (en dat kan niet anders er op wijzen dat de ‘ontwaakte’ mensen het dus weer kwijt raken). Dat geeft al aan dat zijn interpretatie van ontwaken een beperkte is. Jawel hij laat je ervaren dat je in feite Kennende Leegte bent. Zeker wanneer je je mee laat gaan met de ingesproken sessies kom je ook in dat gebied (het Enige dat er werkelijk is). Je kan alles weghalen en jij als bewustzijn blijft over. Maar de persoon/het denken neemt het daarna gauw weer over. Een echte wedergeboorte (zie o.m. Meister Eckhart) houdt een volledige ontlediging in van het ego en de overname daar na van de ontstane leegte door het Zelf (God, Brahman, etc.) zelf is eenmalig. Zie ook de twee boeken van C.B, Zuiderhoudt. Maar dat vroeg en vraagt naar een totale bhakti benadering. Niet mijn wil maar Uw Wil geschiede. Je moet as persoon het heft compleet uit handen geven.

    Geliked door 1 persoon

  2. prima kerel Fred, het is misschien interessant om Fred over zijn keuze voor Post Awakenings eens te spreken, heb je wel eens gebeld? Al zou Fred “maar” 1 of 2 ‘verlichtingen’ mogelijk gemaakt hebben, dan is dat een hele wereld maal 2 verschil al. De postbode is er niets aan gelegen dan dat hij de post bezorgt. Ik weet ’t niet over aantallen en methodieken en hoe de een iets adviseert en juist de ander weer niet. Zelfrealisatie gaat over wat ik ben en niet kwijt kan raken, anders zou het zelfwording heetten. Ik ben al-tijd nu en mijn Uit-zicht is mijn afwezigheid en erg belangrijk het is echt waar, alles in iedereen ..dit kan ik niet goed of fout doen, niemand die mij beoordeelt of raakt met een oordeel uit een ander hoofd over mijzelf, haha, wat een omarming van vrijheid en Liefde. Wat ook gedachten of gevoelens over mij en altijd die ander beweren te weten. Er ontwaken mensen op het station, tijdens het tandenpoetsen, of in het ziekenhuis waarbij ik “mijn” lijden niet meer op afstand kan abstraheren en als licht achterblijf, de angel uit de pijn. Er zijn zoveel mensen dus zoveel wonderlijke aha-erlebnissen. Een ‘foute’ guru kan net zo onwijs zijn onwetendheid doorgeven wat nodig is voor een bezoeker. Ik weet echt niet wat een goede of foute manier van ontwaken is van anderen. Dat wat “goed” is, is misschien dat wat je niet over je-zelf en anderen laat denken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s